sábado. 20.04.2024

O hat-trick de José queda sen o merecido premio dos tres puntos

J8-PabellónCF-Dépor_20

Con esta derrota os branquiverdes saen da zona de playoff en favor do Ural que avantaxa os ourensáns en tres puntos, con ambos equipos dos partidos por disputar.

Ficha Técnica:

RC Deportivo: Adrián, Quique Teijo, Mauro, Nico, Dani Barcia, Brais Val, Víctor, Mario, Noel, Nájera y Padín. También jugaron: Mella, Álex González, Do Carmo y Martín Ochoa.

Pabellón CF: Hugo, Martínez, Ribao, Coello, José, José Ramón, Osian, Pablo, Iker Rodríguez, Araujo, y Parrila. También jugaron: Aaron y Miguel.

Goles: 1-0 Noel min 38; 1-1 José min 47; 1-2 José min 66; 2-2 Noel min 75; 3-2 Nájera min 80 (pen); 3-3 José min 90; 4-3 Do Carmo min 96.

Árbitros: Cives Enjo, Jose Manuel (Gallego);  Cusset Ramírez, Diego (Gallego); Izzi Garcia, Jorge Andrés (Gallego). Sacaron tarjetas amarillas a Teujo y Nájera del RC Deportivo y a Coello y Pablo del Pabellón CF.

Incidencias: partido correspondiente a la 17ª jornada en el subgrupo A de la División de Honor Juvenil.

O Pabellón CF cae derrotado nun competido partido que se decidiu nos instantes finales tras un tempo de desconto interminable e con un penalti dudoso en contra dos nosos que costou a remontada local. O encontro comenzou con dominio local anda que sin crear excesivo peligro sobre a meta de Hugo que tomaba o relevo de Alberto na portería ourensán. Os visitantes no estaban cómodos e non daban encontrado o seu xogo.

Os de Cándido Gómez espertan do letargo inicial

O Pabellón espertaba do letargo e pouco a pouco ía xerando máis perigo. Osián, José e Xosé Ramón avisaban con sendas ocasións  que o Pabellón estaba disposto a pelexar por a vitoria.

O Dépor non se amilanaba ante o descaro visitante e volvía a merar perigo que se encargaba Hugo de desbaratar. Pero pouco puido facer o meta ourensán cando no minuto 38 cando Noel mandaba a rede pabellonista un centro raso tras unha das numerosas incursións por a banda do equipo local. Co 1-0 no marcador chegábase o tempo de lecer.

Un Pabellón moi superior tras o paso por vestuarios

Nada máis sair o campo, e tras saque de centro do Dépor, Osian fase co balón que xoga con José que dende dentro da área marca o empate. O Dépor acusa o golpe e os ourensáns gañan metros e comezan a merar moito perigo las contras. O Pabellón atrás estaba moi ben plantado  e os defensas despexaban todos os balóns que merodeaban a área de Hugo buscando sair a contra. El Pabellón foise arriba e creaba moito perigo ante un Dépor que se veía desarbolado por la velocidade branquiverde comandados por Osian que tuvo un par de boas ocasións, Iker Rodríguez tras unha gran galopado por a banda e caído xa ía disparar sacouna un defensa na área pequena.

No 66' José aproveitaba un bo pase a banda tras un novo roubo visitante e encara portería tras deshacerse dos dous centráis branquiazuis e marca todo un golazo para poñer en vantaxa os seus. No 70' chega a lesión de Esteban e o Dépor  volví a tomar o control do partido e no 75 empata o encontro tras unha xogada por banda na que hai dúbidas no despeje e Noel sube as táboas o electrónico (2-2).

J8-PabellónCF-Dépor_16

Un desconto interminable

Case na seguinte xogada chegaba a remontada local tras un penalti máis ca dubidoso, pase en profundidade hacia o dianteiro local que torpeza cun defensa e o trencilla sinala o punto de penalti, que Nájera se encargaba de marcar (3-2). A partir de ahí el Dépor bótase atrás ante o acoso e derribo que exercían os de Cándido ante a meta de Adrián. El línea anuncia 4 minutos de desconto e José marcaba o empate (3-3) cando xa ían dos minutos de ese desconto.

O Dépor vai con todo arriba á desesperada, e con un minuto por encima dos 4 reciben unha falta o borde da área que despexa ben a banda a defensa do Pabellón. O árbitro non pita o final e tras o saque de banda, e xa con 6 minutos por riba dos 90, Do Carmo remata un centro que supón o 4-3 a favor dos locais. Os tres puntos quedan na Coruña.

Dous partidos para estar en Playoff

O Xuvenil cae a sexta praza con 19 puntos tras varias xornadas en Playoff. O Ural toma o relevo con 22 puntos tras a vitoria ante o colista Racing de Ferrol. A ambos quedanlle dos partidos por disputar, na derraderia xornada de liga o Pabellón recibe nos Remedios ao Val Miñor e o Ural ao RC Deportivo.

O outro encontro ten o mesmo protagonista, o CD Calasanz, partido aprazado no seu momento por motivos sanitarios. O Pabellón recibe os coruñeses na casa menores que o Ural rinde visita a domicilio.